T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi

10-16 TEMMUZ 2023 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

HAKKI DEREKÖYLÜ  GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 10-16 TEMMUZ 2023 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

HAKKI DEREKÖYLÜ  GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 10-16 TEMMUZ 2023 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

HAKKI DEREKÖYLÜ  GÜZEL SANATLAR LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 10-16 TEMMUZ 2023 TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK YETENEK SINAVI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

1-     Okulumuz bu yıl Görsel Sanatlar Alanına 30 (Otuz) Öğrenci, Müzik Alanına 30 (Otuz) Öğrenci olmak üzere toplam 60 (Altmış) öğrenci alınacaktır. Sınavlar okulumuz müzik ve görsel sanatlar atölyelerinde 10-13 Temmuz tarihleri arasında saat 09.00-17.00 saatleri arasında yapılacaktır. Okul bahçesinden içeri velilerimiz alınmayacaklardır. Aday öğrencilerimiz giriş kapısında kimlik kontrolü yapılarak okul binasına alınacaklardır. Adaylar mutlaka Nüfus Cüzdanı Aslı veya Yeni Kimlik Belgesi Aslını yanlarında bulundurması gerekmektedir. Adaylar okula cep telefonu ile giremez.

2-      Görsel Sanatlar Alanı yetenek sınavları 10.07.2023 ve 11.07.2023 tarihleri arasında  iki aşamalı (Desen-İmgesel), sabah oturumu 120 (yüzyirmi) dakika, öğle oturumu 120 (Yüzyirmi) dakika olacak şekilde planlamıştır. Görsel Sanatlar alanı için başvuran öğrencilerimiz, yapılacak iki aşamalı (Desen 10.00-12:00-İmgesel 14.00-16.00) sınav için en geç saat 09.30’da okulda hazır olması gerekmektedir. Görsel Sanatlar Alanı yetenek sınavına girecek aday öğrencilerimiz gelirken 1 adet 35x50 resim kağıdı ve duralit altlık, 2b2 resim kalem(ler)i, yumuşak silgi, kalem açacağı ve 4 adet resim kâğıdı kıskacı getireceklerdir.

3-      Müzik alanından sınava girecek öğrencilerimiz 12.07.2023-13.07.2023 tarihleri arasında ayrı zaman dilimlerinde randevu verilecektir. Her öğrencimiz davet edilen zamandan 15 dakika önce okulda olması gerekmektedir. Müzik Alanı yetenek sınavları tek aşamalı yapılacak, aday öğrenciler sınava teker teker alınacak, kendilerine 10’ar dakika süre verilecektir. Müzik Alanı yetenek sınavına girecek aday öğrencilerimizin varsa çaldığı çalgı âletini de (Piyano hariç) yanlarında getirmeleri gerekmektedir.

4-      Yabancı uyruklu ve özel eğitime tâbi aday öğrencilerimiz kendi aralarında değerlendirilecek olup, kontenjana ek (2 Özel Eğitim Öğrencisi + 2 Yabancı Uyruklu Öğrenci) olarak alınacaktır. Adaylarımızdan özel eğitim öğrencilerinin en geç sınav günü sınavdan 15 dakika önce Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu güncel  Raporu (RAM raporu) ile Engelli Sağlık Kurulu Raporunu VEYA ÇÖZGER raporunu müdür yardımcımıza elden teslim etmeleri gerekmektedir. Gerekli belgeleri ibraz edemeyenler normal sınav süreçlerine tabi olacaklardır.Denizli ili ve geçerlilik tarihi ile birlikte Yabancı uyruklu öğrenciler mevzuat gereği kendilerine ayrılan kontenjandan faydalanabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği hükümlerine göre Türkçe Dil seviyelerine ilişkin il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinden alınan belgelerini bu okulların sınav komisyonlarına teslim edeceklerdir.

5-      Öğrencilerimizin sınava hangi gün ve saatte gireceklerine dair bilgiye e-Okuldan ulaşabilirler. Sınav başvuruları sürecinde çok az bazı adaylara verilen sınav tarihi ve saatinde daha sonra değişiklik olmuş olabilir. Sebebi, bir öğrencinin birkaç okulda sınava girmeleri nedeniyle çakışmanın önlenmesidir. Buna dikkat ediniz. Bu günden itibaren sınav için belirlenen tarih ve saatler son hali ile e-Okulda görülmektedir. 08 Temmuz 2023 günü Okul WEB adresimizden de son haliyle hem aday listeleri hem de en son güncel tarih ve saatler yayımlanacaktır. Lütfen sınava giriş tarih ve saatlerini güncel olarak doğru not alınız ve size verilen zamanda okulda hazır bulununuz. Adaylara ayrıca sınav ile ilgili mesaj gönderilmeyecektir.

6-      Değerlendirmeler ve sonuçların ilanı, 2023-Yetenek Sınavı ile Öğrenci Alan Okullara Başvuru e-Kılavuzunda belirtilen usul ve esaslar ve takvim doğrultusunda yapılacak olup ilerleyen süreçte gerekli duyurular buradan yapılacaktır. Sayfamızı takip etmeye devam ediniz.

Geleceğin seyircisi değil, tasarımcısıyız……. İletişim : 0258 373 51 69

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 07.07.2023 - Güncelleme: 07.07.2023 20:34 - Görüntülenme: 1220
  Beğen | 6  kişi beğendi