DENİZLİ / MERKEZEFENDİ - Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi

Müzik Bölümü

Okulumuz; öğrencilerini, kendine güvenen, Cumhuriyetin temel ilkelerine sahip çıkan bireyler olarak yetiştirmenin sorumluluğunu taşımaktadır. Okulumuzda kültür derslerinin yanı sıra müzik eğitimi de verilmektedir. Müzik bölümü, verdiği kapsamlı müzik eğitimiyle çok sesli kültürü ve geleneksel ezgilerimizi çağdaş sanat platformuna taşımayı hedeflemektedir. Okulumuzda müzik dersleri, 30 bireysel çalışma odası, 2 orkestra odası, koro odası, müziksel işitme ve yaratma odalarında yapılmaktadır. Tüm müzik bölümü öğrencileri müziksel işitme okuma ve yazma, piyano, çalgı ve koro derslerini almaktadır. Çalgı dersinde, her öğrenciye göre seçilen uygun çalgı (keman, viyola, çello, yan flüt, bağlama, gitar) eğitimi verilmektedir. Okulumuzda piyano ve çalgı dersleri öğrenci ve öğretmen bire bir yapmaktadır. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz; Üniversitelerin Müzik Öğretmenliği Ve Müzikoloji, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri, Müzik Teorisi, Devlet Türk Musikisi Konservatuarı, Devlet ve Özel Konservatuarlar Bölümlerine Başvurabilirler.

06-06-2020

Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 29.03.2024 12:19 - Görüntülenme: 1781