Resim Bölümü

Okulumuzdaki eğitimin amacı; Doğaya, çevreye ve toplumsal olaylara duyarlı, çağdaş ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı bireyler yetiştirmektir. Okul programı çerçevesinde gerçekleştirilen 4 yıllık eğitim-öğretim süreci öğrencinin yaratıcı gücünü ortaya çıkarmasını, sezgilerini geliştirmesini, araştırma, inceleme,uygulamalar ile buluş yapma ve denemelerini çeşitlendirerek çok yönlü düşünmesini sağlamaya yöneliktir . Bilimsel,sanatsal , teknolojik ve felsefi esaslara dayanan yeniliklere açık; yaratıcı , üretken, metotlu çalışan, sürekli olarak gelişen ve yenileşen; sanatı yaşayan ve yapan; sanat eserlerini tanıyan ve yorumlayan ,özel yetenek gerektiren yüksek öğretim programlarına etkin olarak hazırlanan; etkili ve yüksek nitelikli çağdaş, demokratik, laik, özgür ve özgün bireyler yetiştirmektir.
Okulumuzun resim alanı sınıflarında; Desen, Resim, Heykel, Grafik, Dijital Grafik, Fotoğrafçılık, Plastik Sanatlar Tarihi, Estetik, Sanat Eserlerini İnceleme, Modelaj dersleri ve Temel Sanat Eğitimi Kavramları zenginleştirilmiş etkinlikler ile işlenmektedir

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz ;
Üniversitelerin Resim öğretmenliği ve Sanat Tarihi bölümlerine,

Güzel sanatlar fakültelerinin İç Mimarlık, Resim, Heykel,Seramik,Grafik,Tekstil Tasarımı,Sahne Dekorları,Kostüm,Fotoğraf, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Sinema ve Televizyon bölümlerine,Tekstil ve Moda Tasarımı, Geleneksel Türk El Sanatları bölümlerine başvurabilirler.

06-06-2020

Yayın: 31.12.2012 - Güncelleme: 29.03.2024 12:18 - Görüntülenme: 782